søndag 2. mars 2014

guder fra hinduismen


Det er mange forskjellige guder i hinduismen. Dette er noen av de gudene i hinduismen og litt om dem : Ganesha har et elefanthode og kroppen til en dverg. Shiva skaper verden gjennom sin dans. Krishna regnes av de fleste hinduer som en av mange avatarer av hovedguden Vishnu .  Lakshmi er en hinduisk gudinne for rikdom,lykke,velstand og fruktbarhet

takk-wikipedia

kristendommen



Kristendom er en monoteistisk religion utgått fra jødedommen, og som bygger på følgende fundamentale trossetninger. kristendommen er en abrahamittisk religion som startet som en av mange apokalyptiske bevegelser i Palestina på Jesu tid.

islam



Islam baserer seg på troen på Allah, slik han har åpenbart seg gjennom teksten i Koranen. I likhet med blant annet jødedommen og kristendommen regnes islam som en av de Abrahamittiske religionene,

takk-wikipedia

hinduisme



Hinduisme er en av de store verdensreligionene med mellom 950 millioner og én milliard tilhengere.De fleste lever i India, mange også i resten av Sør-Asia.Buddhisme, jainisme og sikhisme er religioner som har sprunget ut av samme religiøse miljø som hinduismen.

takk-wikipedia

søndag 16. februar 2014

buddhisme



Buddhisme er en av de store verdensreligionene, med tilhengere over hele verden. I buddhismen finnes det ikke noen frelse slik som den er kjent i andre religioner, det viktigste i buddhismen er å oppnå nirvana.

takk - wikipedia

lørdag 25. januar 2014

Religiøsitet

Begrepet religion beskriver en mer eller mindre fast definert, organisert utøvelse og/eller troslære knyttet til eksistensielle spørsmål. Men i dag anser stadig flere mennesker seg som religiøse eller åndelige, men uten å ha noen tilknytning til en bestemt religion. Dette har blitt beskrevet som «religion smurt tynt utover».



takk-wikipedia

Religionhistorie

Religionshistorie er en akademisk disiplin som
 inngår i fagfeltene religionsvitenskap og teologi, og som undervises ved alle norske universiteter og flere høyskoler.Disiplinen religionshistorie henter sitt teorigrunnlag primært fra allmenn historieforskning og sekundært fra antropologi, filosofi og andre disipliner innen samfunnsvitenskap og humaniora.



takk-wikipedia

lørdag 18. januar 2014

ulike religioner






fem av verdens religioner er så omfattende at de kalles for verdensreligioner. Disse er utbredt i store deler av verden og omfatter hver for seg flere hundre millioner mennesker. De tre store verdensreligionene med utspring i Midtøsten, kristendom, jødedom, islam er monoteistiske. De to store religionene fra Sør-Asia hinduisme og buddhisme er basert på helt andre forestillinger om verden.

Guder og gudsbegrep



Sentralt i de fleste større religioner er troen på en eller flere guder eller høyere makter. Unntaket her er buddhismen, der Læren (det vil si Buddhas lære om de fire edle sannhetene og den åttefoldige veien som skal lede til et mer tilfredsstillende liv og på lang sikt, etter mange liv, Nirvana) utgjør den åndelige kjernen. Rendyrket buddhisme erkjenner ikke noe overnaturlig vesen, men det er ikke uvanlig i østre Asia, der buddhismen er mest utbredt, at mennesker er tilhengere av flere religioner og dermed involverer en eller flere guder i sin tro.


onsdag 15. januar 2014

Definisjon av religion



Det finnes ingen enighet blant forskere om hvordan begrepet religion skal defineres. De fleste definisjoner er enten for snevre, slik at noen religioner faller utenfor definisjonen (for eksempel: «religion er kommunikasjon med overnaturlige vesener.»)[5] – eller definisjonene er for brede slik at forhold som ikke naturlig regnes som religion blir inkludert.

takk-wikipedia

symboler

Hei igjen! Jeg skal fortelle litt om symboler. religioner gjør bruk av symboler i form av tegn eller gjenstander som synliggjør og dermed formidler eller åpenbarer en hellig virkelighet. symboler kan være uatskillelige fra den virkelighet de åpenbarer.


takk- snl.no

søndag 12. januar 2014

alt om religion

Hallo alle sammen.  jeg skal fortelle om forskjellige religioner.
Religion er en fellesbetegnelse for ulike trossystemer og kulturelle handlingsmønstre som forutsetter at virkeligheten omfatter mere enn det fysiske. Mange mennesker regner seg selv som religiøse, fordi de tror på en rendyrket buddhisme erkjenner ikke noe en gud eller overnaturlige vesener, selv om de ikke er tilknyttet noen spesifikk religion.


Takk - Wikipedia